Yoga beweegt je

Lessen en cursussenHatha Yoga Groepslessen

Deze Hatha yogales begint met een moment van rust, zodat je (opnieuw) contact kunt maken met het lichaam, en een teveel aan spanning kunt loslaten.


Van daaruit bewegen we in de asana’s, die het lichaam uitnodigen zich te herstellen in de oorspronkelijke staat van zachtheid en ontspanning. Ook kracht wordt gevraagd, maar zonder te forceren. Door op deze manier met het lichaam te zijn komt de gedachtestroom vanzelf tot rust. Je hervindt je kalmte en stilte.


Yoga is ook de oefening om het ‘in beslag genomen zijn’ te zien. Oefenen om de verbinding met je automatische reacties wat losser te maken. Zo, dat jij ‘in het midden’ kunt zijn. Spanning lost geleidelijk aan op. Je wordt letterlijk en figuurlijk flexibeler en sterker.


Yoga kun je na verloop van tijd ook zelf thuis doen. Dat maakt het heel  geschikt als vervolgtraject van een serie behandelingen van bijv. een haptonoom.

De lessen zijn voor mensen met en zonder ervaring, en van alle leeftijden.

Maandag 9.30 - 10.30 uur

Deze lessen geef ik bij Studio181 in Rotterdam,  www.studio181.nl. Heb je belangstelling? Stuur dan een mail naar Jenny, mijn collega van Studio181:  info@studio181.nl

 

Stuur een e-mail
Hatha Yoga Online

In maart 2020, tijdens de eerste Corona-lockdown, ben ik begonnen met online lesgeven. Aanvankelijk alleen als overbrugging van de maanden waarin lessen in de Studio niet mogelijk waren. Maar de online lessen bleken eigenlijk heel fijn te zijn, en een eigen kwaliteit te hebben. Daarom zitten ze nu vast in het aanbod.


Je kunt deze lessen op je computer of tablet volgen vanuit je eigen huis (of waar je ook bent). De les is live, dat betekent dat we elkaar kunnen zien, en dat er na afloop ruimte is voor vragen en het delen van ervaringen. De les is inclusief een 'online tea': de laatste 5 à 10 minuten drinken we samen thee. Verder heb je nodig een yogamat en een dekentje.

Indien je daar behoefte aan hebt kun je ook buiten de online les bij mij terecht met vragen over je yoga-beoefening.


Ervaringen van deelnemers:

- Na de les ben ik compleet ontspannen, méér nog dan na een live les.'  

- 'Voor mij is deze manier van lesnemen heel fijn. Het maakt dat ik deel kan nemen waar ik ook ben, en dat is heel flexibel.'  Maandag 20.00 - 21.15 uur, Online

Woensdag 20.30 - 21.45 uur, Online 


Data en tarieven: zie Agenda & rooster


Direct inschrijven


Hatha Yoga Individueel

Je hebt een blessure of andere specifieke klacht. Of je bent herstellende na bijv. een periode van burnout. Dan kan het fijn zijn om een poosje 'op maat' te werken. Yoga te beoefenen op een manier die precies past bij jouw situatie.


Hatha Yoga Individueel biedt je deze mogelijkheid. Samen kijken we naar wat mogelijk en heilzaam is.


Een moment van rust, dieper contact maken met het lichaam, overtollige spanning loslaten. Zo, dat het zelf-herstellend vermogen van het lichaam weer in werking kan treden.


Na verloop van tijd kun je instromen in een groepsles, een live online les, of zelf thuis oefenen. 


Voorafgaand aan de privélessen hebben we een gesprek over jouw situatie en je specifieke behoeftes.


De individuele yogalessen worden in overleg gegeven bij Studio181 of bij jou thuis.

 

Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie en tarieven: Hatha Yoga Individueel
Meer weten of even overleggen?

Stuur een e-mail naar 

dorine@yogabeweegtje.nl 

of bel: 06-28029152

Bij geen gehoor kun je inspreken,

ik bel je zo spoedig mogelijk terug

 


Meer informatie en tarieven

 
Ouder-Kind Yoga 3-4 jaar

Samen met je kind een yogales doen betekent samen plezier beleven en aandacht hebben voor elkaar. In Ouder-Kind Yoga profiteer je beiden van de gunstige effecten van bewegen, spelen, zingen, dansen, tekenen. Van samen actief zijn, én van samen stil zijn. Binnen een les wisselen inspanning en ontspanning elkaar af, zodat de kinderen het natuurlijke ritme ervan ervaren. Het vermogen van het kind om te ontspannen neemt toe. Ouders krijgen handvatten om de opgedane ervaringen te integreren in het dagelijks leven. Ervaring in yoga is niet nodig.

Deze cursus wordt momenteel niet als groepsles gegeven, stuur me een e-mail als je belangstelling hebt voor een toekomstige cursus of workshop. Wil je op de hoogte blijven van de agenda?

Laat het me weten, dan stuur ik je een bericht


Houd mij op de hoogte